Headlines News :
Home » » Pemuda Umno gerak gempur Permatang Pauh dengan edar 100 ribu risalah

Pemuda Umno gerak gempur Permatang Pauh dengan edar 100 ribu risalah
 BUKIT MERTAJAM, 16 Mac - Pergerakan Pemuda Umno bahagian Permatang Pauh hari ini mengedar kira-kira 100,000 risalah penerangan berhubung kerajaan Barisan Nasional (BN) kepada orang ramai di kawasan parlimen berkenaan.

 Ketua Pemudanya Mohd Zaidi Mohd Said berkata usaha itu adalah sebahagian daripada gerak gempur pihaknya bagi memberi penjelasan kepada penduduk tentang apa yang telah dilakukan kerajaan dan kelebihan BN berbanding pembangkang.

"Hari ini seramai 1,000 sukarelawan yang terdiri daripada Pemuda dan Wanita Umno Permatang Pauh hadir bagi mengedar 100,000 risalah kepada penduduk. "Pelbagai maklumat antaranya berkaitan usaha kerajaan BN membantu rakyat seperti BR1M (Bantuan Rakyat 1Malaysia), apa yang telah dan akan dilakukan Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Tun Razak) dan isu-isu semasa disebarkan agar penduduk faham perkara sebenar," katanya kepada pemberita. Program '100,000 Gempur Permatang Pauh' itu dirasmikan Timbalan Pengerusi Umno Pulau Pinang Datuk Musa Sheikh Fadzir. Turut hadir Ketua Bahagian Umno Permatang Pauh Datuk Abdul Jalil Abdul Majid.


 Mohd Zaidi berkata program itu juga merupakan isyarat kepada Anggota Parlimen Permatang Pauh Datuk Seri Anwar Ibrahim yang juga Ketua Pembangkang bahawa Umno akan memberikan tentangan hebat kepadanya.


 Katanya pihaknya juga telah memasuki kubu kuat Anwar di kawasan parlimen itu dan mendapat maklum balas positif daripada pengundi.


 "Saya nak beritahu Anwar, Umno terutama Pemuda akan menggempur habis-habisan dan memberikan tentangan kepadanya pada pilihan raya umum nanti.


 Kami juga akan pastikan dia tidak memperoleh keputusan yang mudah untuk menang kerana jentera BN telah bekerja keras sejak beberapa tahun lepas bagi merampas kembali kerusi parlimen ini," katanya ~ Bernama
Share this post :

Post a Comment

 

Copyright © 2012. MyPenangOnline - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger