Headlines News :
Home » » WAN AZIZAH YAKIN JIKA DIRINYA DIPILIH CALON , TIADA PROTES SENYAP ORANG PAS

WAN AZIZAH YAKIN JIKA DIRINYA DIPILIH CALON , TIADA PROTES SENYAP ORANG PASBUKIT MERTAJAM - Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata, tidak timbul isu Pas kawasan Permatang Pauh melakukan protes senyap jika beliau dipilih sebagai calon pilihan raya kecil kawasan itu.
Sebaliknya beliau yang dilihat mula 'turun padang' dengan pelbagai program di kawasan Parlimen itu sejak kerusi Permatang Pauh diisytihar kosong berkata, Pas kawasan itu telah menyatakan sokongan dan akan membantu siapa sahaja calon yang dipilih oleh PKR.  
    
"Saya baru sahaja berjumpa dengan Yang Dipertua Pas Permatang Pauh (Omar Hasan) dan beliau kata tidak (seperti itu), kami bersama anda dan beliau akan memberi dan bekerjasama untuk memastikan kemenangan calon PKR," katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas sidang akhbar Ketua Menteri, Lim Guan Eng, di sini, hari ini.
Wan Azizah yang turut menghadiri sidang akhbar di Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) itu berkata demikian ketika ditanya tentang laporan akhbar hari ini berhubung perkara tersebut.
    
Akhbar hari ini memetik Ketua Penerangan Pas kawasan Permatang Pauh, Jamsari Samad sebagai berkata, PKR berkemungkinan akan menghadapi protes secara senyap daripada pengundi, termasuk Pas, jika parti itu berkeras untuk meletakkan Dr Wan Azizah atau ahli keluarganya sebagai calon pilihan raya kecil itu.
Pilihan raya kecil Parlimen Permatang Pauh diadakan berikutan keputusan Lembaga Pengampunan menolak petisyen pengampunan diraja yang dipohon anggota Parlimen kawasan itu Datuk Seri Anwar Ibrahim melalui anggota keluarganya, sekali gus menyebabkan Anwar hilang kelayakan sebagai wakil rakyat.
Anwar sedang menjalani hukuman penjara lima tahun bagi sabitan meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan.
    
Suruhanjaya Pilihan Raya menetapkan hari pengundian bagi PRK Permatang Pauh pada 7 Mei, penamaan calon 25 April manakala pengundian awal 3 Mei. - Bernama 
Share this post :

Post a Comment

 

Copyright © 2012. MyPenangOnline - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger