Headlines News :
Home » , , » DAP Tak Habis-habis Main Rasuah RM100 Untuk Cari Undi Di Pulau Pinang

DAP Tak Habis-habis Main Rasuah RM100 Untuk Cari Undi Di Pulau Pinang


 Program Anak Emas Pulau Pinang yang diperkenalkan kerajaan negeri sebenarnya adalah mainan dan helah politik pakatan pembangkang untuk memancing undi dengan memberikan wang.

Pengerusi Badan Perhubungan Umno negeri, Datuk Zainal Abidin Osman berkata, program yang memberikan wang sebanyak RM100 bagi bayi yang baru dilahirkan itu jelas menunjukkan Ketua Menteri Lim Guan Eng kini terdesak untuk meraih undi rakyat.

“Kalau sumbangan RM100 untuk bayi yang baru dilahirkan adalah ikhlas kenapa ia hanya diberi kepada pengundi yang berdaftar di negeri ini dan ini memperlihatkan bagaimana kerajaan negeri menggunakan wang untuk meraih undi,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas merasmikan Program Seminar Ancaman Keselamatan Negara dan Global Masa Kini di sini hari ini.

Turut hadir pada program anjuran Jabatan Penerangan dan Seruhanjaya KomunikasiMalaysiaitu ialah Pengarah Jabatan Penerangan Pulau Pinang Fatkhul Hatta Robiki.

Zainal berkata demikian sebagai mengulas program Anak Emas Pulau Pinang anjuran kerajaan negeri yang memberikan wang hadiah RM100 bagi bayi yang baru dilahirkan di negeri ini dengan syarat ibu bapa bayi itu berdaftar sebagai pengundi di Pulau Pinang.

Selain itu, pendapatan isi rumah keluarga bayi itu hendaklah tidak melebihi RM4,000 sebulan.
Share this post :

+ comments + 1 comments

Anonymous
September 14, 2011 at 9:40 AM

inilah dia rasuah terang terangan...

kalau pengundi berdaftar dapat rm100...

kalau dapat anak haram dapat rm 200...

kalau pengundi pas dapat anak halal dan haram dapat rm500...

perkara ni tak mustahil kalau bangkai ni kemaruk undi...

kemaruk bangkai ni nampak sangat la...

pejuang hamas...

Post a Comment

 

Copyright © 2012. MyPenangOnline - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger