Headlines News :
Home » » PERKASA MENGECAM PESTA BOGEL & MENCEMARKAN NAMA P.PINANG

PERKASA MENGECAM PESTA BOGEL & MENCEMARKAN NAMA P.PINANGGEORGETOWN - Polis akan menyiasat isu penyebaran video bertajuk ‘Pesta Bogel di Teluk Bahang’ yang kini tersebar secara meluas di laman sosial.

Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, kertas siasatan akan dibuka di bawah Seksyen 509 Kanun Keseksaan iaitu mengeluarkan perkataan atau isyarat yang dimaksud mengaibkan kehormatan seseorang. Jika didapati bersalah,
boleh dihukum penjara sehingga tempoh lima tahun atau denda atau kedua-duanya.

“Kita akan mengesan identiti mereka yang terlibat dalam rakaman itu serta penganjur pesta berkenaan. Polis sedang menjalankan siasatan lanjut isu penyebaran video itu.

“Sehingga hari ini (semalam), polis hanya menerima satu laporan berhubung kegiatan itu,” katanya ketika dihubungi semalam.

Sementara itu, Perkasa Pulau Pinang yang diwakili Ketua Wiranya, Mohd Rizuad Mohd Azudin membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut (IPDTL) berhubung penganjuran pesta bogel berkenaan.

Mohd Rizuad berkata, laporan itu dibuat bagi meminta polis menjejaki penganjur dan individu yang terlibat supaya dikenakan tindakan sewajarnya.

“Perkasa mengutuk dan mengecam tindakan kumpulan individu yang tidak bertamadun ini. Mereka seperti tiada akal sehingga sanggup menganjurkan pesta bogel di negeri ini. Kita kecam syarikat produksi yang mengeluarkan video itu.

“Oleh yang demikian, kita minta polis segera menyiasat siapa dalang yang menganjurkan pesta ini. Adakah pihak yang cuba bersekongkol dengan mereka ini sehingga pesta ini berjaya diadakan pada Jun lalu?” katanya kepada media selepas membuat laporan polis di IPDTL, semalam.

Menurutnya, perbuatan individu yang tidak bertanggungjawab itu menyebabkan nama baik negeri ini tercemar dan melukakan hati rakyat Pulau Pinang.

“Jika benar mereka ini warga asing, Perkasa gesa Kementerian Dalam Negeri (KDN) menyenaraihitamkan nama mereka supaya tidak boleh lagi masuk ke negara ini. Ia bagi mengelak perkara sama berulang.

“Malaysia ada undang-undang dan agama rasmi adalah Islam. Oleh demikian, semua pihak perlu menghormati Malaysia sebagaimana termaktub dalam Perlembagaan. Kita kesal kerana ada pihak yang berani buat kegiatan tidak senonoh di negeri ini,” katanya.

Dalam video berdurasi 1 minit 56 minit saat itu, sekumpulan 18 individu yang terdiri daripada lelaki dan wanita berbogel sambil menjalankan aktiviti di Teluk Kampi, Teluk Bahang, Jun lalu.

Selain video tersebut, ada juga video  penuh dengan durasi 5 minit 25 saat yang tersebar secara meluas di laman sosial dengan tajuk ‘Malaysia Nude Sports Games 2014’.

Difahamkan, kesemua individu itu adalah warga Singapura yang datang ke negeri ini untuk menyertai pesta bogel berkenaan.
Share this post :

Post a Comment

 

Copyright © 2012. MyPenangOnline - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger