Headlines News :
Home » » Pembangkang kantoi , jumlah kehadiran konvensyen dipertikaikan

Pembangkang kantoi , jumlah kehadiran konvensyen dipertikaikan

KUALA LUMPUR 26 Feb. - Jumlah kehadiran peserta konvensyen pakatan pembangkang di Shah Alam mula dipersoal terutama oleh blogger dan pemilik portal berita di Internet apabila terdapat percanggahan ketara mengenainya.

Laman blog Helen Ang misalnya hari ini menimbulkan persoalan mengenai jumlah sebenar mereka yang menghadiri konvensyen pakatan pembangkang di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) semalam.

Ini kerana, terdapat perbezaan ketara antara laporan laman web Antarapos yang hanya menyatakan kira-kita 300 orang menghadiri persidangan tersebut berbanding laporan laman web rasmi parti DAP, The Rocket yang menyatakan kira-kira 3,000 orang menghadiri majlis tersebut.Persoalan yang ditimbulkan oleh blogger terbabit turut dilengkapi dengan beberapa keping gambar yang dipetik daripada beberapa laman web.
Selain itu, Helen dan beberapa komen turut membuat kiraan kasar mengenai kapasiti dewan digunakan, yang dianggarkan cuma mampu memuatkan sehingga 800 orang pada satu-satu masa.


Laporan asal Antarapos yang membangkitkan persoalan ini juga boleh dibaca di link ini: http://antarapos.com/v1/index.php?q9nan56SpKPkoObnaNGXpVvZn7WkapRobQ==# - UTUSAN ONLINE

Share this post :

Post a Comment

 

Copyright © 2012. MyPenangOnline - All Rights Reserved

Proudly powered by Blogger